anoniem condoom dokter

Wees niet dom, vrij altijd met een condoom om - Condoom Dokter

Contact

Wat is latexallergie nu precies?
Als je allergisch of overgevoelig bent voor latex (hier worden condooms van gemaakt) kun je dit merken aan de volgende symptomen: jeuk, een branderig gevoel, roodheid, zwelling of supergevoeligheid die niet lekker aanvoelt.

Latexallergie is enorm toegenomen de laatste jaren. Dit komt voornamelijk doordat de eiwitconcentratie  in de condooms toeneemt. Latex wordt bekomen door een diepe kerf te trekken in de latexboom en de latex die eruit loopt op te vangen. De boom scheidt echter ook nog een witte vloeistof af die geen latex is, maar dient om de wondein de boom weer dicht te maken. Deze eiwitten die zich dus mengen met het latex zorgen voor de allergische reacties. Als de latex verwerkt wordt tot condooms, worden deze "slechte" eiwitten echter niet verwijderd. Er zal ongeveer 1,8% aanwezig blijven in het eindproduct. Het komt dus door deze eiwitten dat vele mensen allergisch zijn.

Er is superveel vraag naar latex en dat komt omdat het niet enkel in de productie van condooms wordt gebruikt. Er worden ook elastiekjes, medische handschoenen, ballonnen, spuitmaskers, badmutsen, zwembrillen, snorkels… van gemaakt. Door de hoge vraag wordt er veel dieper in de bomen gekerfd, met als gevolg dat de boom veel meer afweereiwitten zal aanmaken en dat er dus veel meer van die eiwitten in een condoom terechtkomen, met een hoger allergiepercentage tot gevolg.

Men blijft ondanks deze allergieën toch veel latex gebruiken. Dit komt vooral omdat het vervangproduct tot 10 keer duurder is om te produceren. Als vervangproduct gebruikt men synthetisch rubber. Hier worden ook latexvrije condooms van gemaakt zoals de Mates Skyn of Durex Avanti Ultima. Stop dus met panikeren, er is dus wel degelijk een goede oplossing.  Met synthetisch rubber hoef je niet bang te zijn voor allergische reacties, tenzij je contactallergie tegen additieven hebt. Latexvrije condooms scheuren niet sneller zoals wel eens verteld wordt. Ze zijn alleen iets duurder maar beschermen je wel even goed tegen aids en soa’s! Wij proberen onze latexvrije condooms aan een zeer lage prijs aan te bieden.
   
 

Condoom info Seks tips Seksualitiet en Liefde

Seks weetjes SOA Seksuele problemenCondooms

Condooms kopen per stuk
of goedkoop in bulk

Glijmiddel

Glijmiddel bestellen voor betere seks
of tegen vaginale droogheid

Seks speeltjes

Seksspeeltjes kopen zoals vibrator
dildo en meer


veilig anoniem betalen

Copyright: Alle inhoud op deze webshop is beschermd veilig anoniem verzenden


Condooms
Glijmiddel
Seks toys

Durex
NJC
Durex Play
LELO
Fleshlight
Swan
EXS
Mates
Getmaxxx
Nu
Swet
We Vibe
Condomi
Sqweel
Pasante